На ден 05.06.2019 година ќе се одржи крводарителска акција  во соработка со Црвен крст Струмица.

Крводарителската акција ќе се одржи во периодот од 09,00 до 14,00 часот во Културно едукативниот центар во Босилово.

Интерен оглас бр.01/19

Интерен оглас бр.01/19 за пополнување на работно место со унапредување

1.Раководител на оделение за внатрешна ревизија, со шифра УПР0101Б04000, ниво Б04 во Одделение за внатрешна ревизија 1 (еден) извршител.

Интерен оглас

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ОПШТИНА БОСИЛОВО

 

На ден 11.07.2018 година (среда) Општина Босилово во соработка со Црвен Крст Струмица ќе организира крводарителска акција во просториите на Културно едукативниот центар во Босилово  во периодот од 09,00 до 14,00 часот.

Во недела ќе се изврши првото авионско прскање против комарци

Општина БосиловоЦентарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот организира авио-третирање против комарци. Предвидени се две прскања на територија од 5.741 хектари.
Се известуваат граѓаните на општините Ново Село ,Босилово, Валандово, Василево, Гевгелија, Дојран, Конче, Богданци, Радовиш и Струмица дека првото прскање е планирано да се изврши на 17.06.2018 година (недела) во раните утрински часови, односно, во периодот од 04:30 до 09:30 часот.

Доколку временските услови не дозволат да се реализира прскањето, истото ќе се спроведе на 18.06.2018 година во истиот временски период.
Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.