Изграден плоштад, шеталиште со хортикултурално и парково уредување во населеното место Босилово.

Моноспитовското Блато е најраспространото водно станиште од блатно-мочуришен тип во Република Македонија.Тоа денеска претставува само мал остаток од некогашните пространи површини под вода, трска и влажни ливади богати со жив свет.

Општина Босилово се наоѓа во средишниот дел на плодното Струмичко Поле, помеѓу планините Огражден и Беласица зафаќајќи површина од околу 150 км2.
Општина Босилово има  вкупно 14.260 жители со 16 населениместа или вкупно 3744 домаќинства.
Низ нејзиниот средишен дел поминува реката  Струмица и реката Турија кои подоцна се влеваат во реката Струма во Република Бугарија.


Посетеност

457875
Денес
Вчера
Оваа недела
Претходна недела
Овој месец
Претходен месец
Вкупно
13
218
802
456098
1249
5630
457875
Ваша IP: 184.73.122.162
Денес: 2016-12-08
  • Prev
Денес 16.11.2016 година во општина Босилово се ...
Денес 31.10.2016 год. во општина Босилово се ...
Претставници на МСИП Проектната единица при ...
Се зголемува бројот на домаќинствата од с. ...
Концесионерот на рудникот за бакар и злато ...
Вчера 12.10 (среда) градоначалникот одржа ...
Денес во просториите на Културно Едукативниот ...
Во понеделникот на 10 октомври 2016 година ...
Старите ќумбиња и печки се веќе минато за ...
Градоначалникот на општина Босилово во посета ...

Ваши прашања


Анкета

Дали Ви се допаѓа програмата на Општина Босилово ?

Да , многу - 96.3%
Не е доволно добра - 0.7%
Не ми се допаѓа - 3%

Total votes: 134
The voting for this poll has ended