Ве информираме дека првото авио-третирање против комарци во општините Богданци, Валандово и Дојран е планирано да се изврши на 27.06.2019 година – четврток, во раните утрински часови, односно во период од 04:30 до 09:30 часот. За општините Струмица, Василево, Босилово, Ново Село и Конче првото прскање е планирано да се изврши на 28.06.2019 година – петок,  во истиот период, односно од 04:30 до 09:30 часот.

 Доколку временските услови не дозволат да се реализира прскањето, истото ќе се спроведе  на 28.06.2019 за општините Богданци, Валандово и Дојран, односно на 29.06.2019 година за општините Струмица, Василево, Босилово, Ново Село и Конче.

Коментари

коментари