ПОЧИТУВАНИ СОПСТВЕНИЦИ НА ПРАВНИ СУБЈЕКТИ, ПОЧИТУВАНИ ЖИТЕЛИ НА ОПШТИНА БОСИЛОВО.

ВО ВРСКА СО СПРАВУВАЊЕ СО КРИЗАТА ПРЕДИЗВИКАНА ОД КОРОНА ВИРУСОТ (KOVIT19), А СО ЦЕЛ ПОМАГАЊЕ НА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА И ЛИЦА ОД ОПШТИНА БОСИЛОВО, КАКО И ЛИЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ,
ОПШТИНА БОСИЛОВО И ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ ГИ ИЗВЕСТУВА СИТЕ ПРАВНИ И ФИЗИЧКИ ЛИЦА КОИ САКААТ И СЕ СПРЕМНИ ДА ДОНИРААТ ХРАНА, СРЕДСТВА ЗА ХИГИЕНА, ОБЛЕКА, ЗАШТИТНА ОПРЕМА И СЛИЧНО ДЕКА ТОА МОЖАТ ДА ГО СТОРАТ СЕКОЈ РАБОТЕН ДЕН ОД 09,30 -13,30 часот, ВО ПРОСТОРИИТЕ НА ЕДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР ВО БОСИЛОВО СО ПРЕТХОДНА НАЈАВА НА ТЕЛ. 034-371-600, 078-436-237, 075 229 173 и 075 665 816.
ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ ЌЕ ОДРЕДИ КРИТЕРИИУМИ ПО КОЈ КЕ СЕ РАСПРЕДЕЛУВА ПРИСТИГНАТАТА ПОМОШ И ПРЕКУ ВОЛОНТЕРИ ЌЕ ЈА ДИСТРИБУИРА ДО СЕМЕЈСТВАТА НА КОИ ИМ Е НЕОПХОДНА.
ОПШТИНА БОСИЛОВО И ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН УПАТУВА БЛАГОДАРНОСТ
НА СИТЕ СУБЈЕКТИ КОИ ЌЕ ДОНИРААТ, ПОМАГАЈЌИ ДА ЈА ПОМИНЕМЕ ОВАА КРИЗА НА ОПШТИНСКО НИВО, ДАВАЈЌИ ДОПРИНОС ЗА ЗАШТИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО.

АКЦИЈАТА ЌЕ СЕ ОДВИВА КОНТИНУИРАНО ДО ЗАВРШУВАЊЕ НА КРИЗАТА.

♯ ДА ПОМОГНЕМЕ НА ОНИЕ ШТО НЕМААТ♯
♯ ХУМАНОСТА НА ДЕЛО♯

—————————————————————————–

Коментари

коментари