Секоја година, првата седмица од месец Октомври им се посветува на децата под мотото -Детска недела.

Градоначалникот на општина Босилово гo посети ООУ „Борис Трајковски„- с. Моноспитово каде што на најмалите деца – првачињата искрено им го честита зачленувањето во Светската детска организација и им посака успех во образовниот процес.

После давањето на свечената заклетва на сите првооделенчиња им беше доделен школски прибор.

Ученците се заблагодарија на искрените честитки со изведба на културно-уметничка програма.

Коментари

коментари