Во понеделникот на 10 октомври 2016 година Н.В.П. д-р Киро Стојанов го благослови камен темелникот на пасторално социјалниот центар во Сарај.

Благословот беше извршен во присуство на верници од Сарај, свештеници од Апостолскиот егзархат во Македонија, а присустуваше и градоначалникот на општина Босилово г-дин Љупчо Колев. Пасторално социјалниот центар во Сарај ќе се гради во дворот на црквата Свети Димитриј и Падре Пио.

Коментари

коментари